Landgoed Wingberg | Herefords | Vlees | Vleespakketten | Wingbergerhoeve fruit & ijs | bestellen

 

Herefords

Kenmerken
De Hereford is een roodwit gekleurd, goed bespierd vleesras met veel diepte en inhoud. Aan een functionele lichaamsbouw worden hoge eisen gesteld. Dit in verband met een vaak extensieve manier van houden. Gemakkelijk afkalven en een goede kwaliteit van benen en klauwen zijn belangrijk. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door goede moedereigenschappen.


Winterhard en sober
Een groot voordeel van Hereford koe is dat het ras bijzonder hard en taai is. Het kan winter en zomer probleemloos buiten verblijven. In Canada kalven de Herefords bij meer dan 20 graden onder nul buiten in de sneeuw af, zonder dat dit problemen geeft voor moeder of kind. Bij ons verblijven de Herefords dan ook het hele jaar buiten. In het najaar/winter/voorjaar kunnen ze wel naar binnen om te schuilen tegen de hevige weersomstandigheden. Er wordt dan ook droog hooi bijgevoerd. Naast jaarrond weidegang kunnen  de Herefors gebruik maken van likstenen en mineralen emmers om hun gezondheid op peil te houden.


Afkalfgemak
Herefords kalven probleemloos af. De kalveren hebben bij hun   geboorte een laag geboortegewicht, in het algemeen tussen de 30 en 40 kilogram. In combinatie met een fijne botstructuur leidt dit tot geboorten, waarbij menselijke hulp volledig achterwege kan blijven.                                          De Hereford-moeders zijn er op geselecteerd, dat zij zeven maanden lang een goede melkgift garanderen, zodat zij hun kalveren een goede groeistart meegeven.

Gezondheid
Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor, de veearts is een sporadische gast op Herefordbedrijven. Het antibioticagebruik is zeer minimaal

.

 

  

Landgoed Wingberg
Hereford fokkerij
Camerig 22
6294 NB Vijlen
info@wingbergerhoeve.nl
tel: 0031-620749060

(c) landgoed Wingberg 2020